Skip to main content

Ontslagen EY-partner verliest opnieuw

De zelfbenoemde klokkenluider Wouter van Gelderen heeft opnieuw verloren in zijn strijd tegen zijn ex-werkgever EY. De ontslagen EY-partner stelt dat advocatenkantoor Van Doorne als advocaat van EY onrechtmatig heeft gehandeld na zijn klokkenluidersmelding. Bovendien zouden de advocaten hebben aangestuurd op zijn ontslag. De rechtbank in Amsterdam oordeelt echter dat niets van deze beschuldigingen is gebleken.

Achteraf geconstrueerd

Tot vier jaar terug werkte van Gelderen als partner aan een naar eigen zeggen baanbrekend automatiseringsproject. Van Gelderen zou hebben ontdekt dat een collega gevoelige informatie over het project had gedeeld met een concurrent, en trok daarover aan de bel. Daarop schakelde EY Van Doorne in om onderzoek te doen naar de kwestie.

Dat onderzoek eindigde uiteindelijk in het ontslag van de voormalig partner. EY spreekt over een arbeidsgeschil, waarbij Van Gelderen volgens de firma pas achteraf zijn klokkenluidersmelding heeft geconstrueerd. Inmiddels is Van Gelderen een tiental rechtszaken gestart tegen zowel EY als het advocatenkantoor.

Causaal verband

Van Gelderen stelt het advocatenkantoor medeaansprakelijk voor de schade die is ontstaan vanwege zijn ontslag. Een advieskantoor heeft die schade geschat op €11 miljoen. De rechter in Amsterdam stelt echter dat Van Gelderen het causale verband tussen het Van Doorne-onderzoek en zijn ontslag niet aannemelijk heeft gemaakt.

Naast het Van Doorne stelt Van Gelderen ook advocaat en partner Vanessa Liem aansprakelijk. Volgens de ontslagen partner zou Liem hem woorden in mond hebben gelegd. Bovendien zou zij niet echter geïnteresseerd zijn geweest in de bewijzen die hij stelde te hebben. Van Gelderen heeft laten weten zich nog te beraden op hoger beroep, aldus het FD.

The post Ontslagen EY-partner verliest opnieuw appeared first on Nextens.