Nieuws

photo
30 June 2019
photo
photo
21 February 2018
Belangrijk voor mensen die samen wonen!!! We maken het elk jaar wel een paar keer mee. Iemand die na het overlijden van een partner géén nabestaandenpensioen krijgt. En daar niets van begrijpt. Het zijn vaak schrijnende gevallen. Je zit al in de ellende, en dan komt dit er nog bij. Daarom nog maar eens een tip, voor als je samenwoont en alleen een samenlevingscontract hebt. Regel je nabestaandenpensioen. Niet zeuren, gewoon doen. Voor het geval dat. Pensioenfonds erkent samenlevingscontract vaak niet. Want wat is het probleem? Pensioenfondsen erkennen een samenlevingscontract vaak niet zolang zij hier niet van op de hoogte zijn. Stel, je partner overlijdt – we gaan er even vanuit dat hij een baan had. Dan klop jij tevergeefs aan bij het pensioenfonds van je partner voor een nabestaandenpensioen. Je krijgt helemaal niets, want het pensioenfonds wist niet dat jij en je partner een samenlevingscontract hadden. Omgekeerd geldt dit ook voor je partner, voor het geval jij zelf komt te overlijden. Stuur een brief aan het pensioenfonds. Die ellende kun je eenvoudig voorkomen. Je kunt je nabestaandenpensioen, en dat van je partner, op een simpele manier veilig stellen. Het enige wat je moet doen, is een brief met een kopie van het samenlevingscontract sturen naar je pensioenfonds (dit geldt natuurlijk alleen als je werkt). In die brief vraag je het pensioenfonds om jouw partner te beschouwen als jouw nabestaande, voor het geval je komt te overlijden. Je partner schrijft zo’n zelfde brief aan zijn of haar eigen pensioenfonds. Geregeld! Geen contract? Heb je geen samenlevingscontract? Dan kun je je partner meestal niet aanmelden bij het pensioenfonds. Getrouwd of geregistreerd partner? Ben je getrouwd of heb je een zogenaamd geregistreerd partnerschap? Dan krijgt het pensioenfonds automatisch bericht van de gemeente. Je hoeft dus zelf geen actie te ondernemen.
photo
08 February 2018
Opgelet heel veel bedrijven en instellingen sturen de jaaropgave tegenwoordig via mail of moet je downloaden. Wij merken toch heel regelmatig dat er een jaaropgave hierdoor vergeten word waardoor de ingevulde belastingaangifte zou kunnen gaan afwijken. Als je een leuk bedrag terug verwacht of je moet ineens heel veel terug betalen dan kan dit een enorme tegenvaller zijn. Dus let hierop.
photo
photo
31 January 2018
photo
photo
31 January 2018
photo
photo
18 January 2018
photo
photo
24 December 2017
Wij wensen iedereen hele fijne dagen en een gelukkig, gezond en succesvol 2018. Wij zijn gesloten tot en met 1 januari 2018. Paulien Gerda Pessy Harry Stephan Ilse
photo
24 December 2017
photo
photo
04 December 2017
Looncursus. Alle nieuwe wetten en wetsvoorstellen komen aan bod. Alles met betrekking tot de nieuwe wet en regelgeving, auto van de zaak, fiets van de zaak ,loonkosten voordelen en de algemene verordening gegevensbescherming worden ons vandaag uitgebreid uitgelegd. Wij zullen u hierover de komende tijd informeren.
photo